Roti

Omschrijving

Pureer de knoflook en de helft van de ui tot een knoflookpasta. Meng 2 eetlepels knoflookpasta, 1,5 eetlepel kipkruiden, 1/2 eetlepel masala, zout, peper en een beetje olie. Bestrijk de kip ermee en laat circa 1 uur marineren in de koelkast. Verhit een beetje olie in een pan. Voeg 1 eetlepel tomatenpuree toe en bak kort op een lage stand. Voeg de kip en 200 ml kippenbouillon toe. Bak de kip op middelhoge stand. Keer de kip regelmatig om. Voeg als het vocht bijna verdampt is 200-300 ml kippenbouillon toe. Laat de kip 20-25 minuten stoven op een lage stand. Voeg kokosmelk toe. Bestrooi de aardappels met kipkruiden en masala of kerriepoeder, zout en peper. Besprenkel met olie en laat even intrekken. Verhit een beetje olie in een pan en bak de aardappels kort. Voeg 200 ml kippenbouillon toe en gaar de aardappels op een lage stand. Verhit een beetje olie in een pan en fruit de rest van de ui glazig. Voeg de snijbonen toe. Breng op smaak met zout en peper en gaar de boontjes afgedekt op een lage stand. Verwarm de pannenkoeken of wraps in een droge hete koekenpan of afgedekt in de magnetron, 2 minuten op 800 Watt. Serveer de kip, aardappels en boontjes met een rotipannenkoek of wrap.

Ingrediƫnten

  • 3 teentjes knoflook
  • 2 uien gesnipperd
  • kipkruiden pikant
  • masala of kerriepoeder
  • zonnebloem- of arachideolie
  • 500 g kipfilet of drumsticks
  • 1 blikje (70 g) tomatenpuree
  • 1 l kippenbouillon (van tablet)
  • 100 ml kokosmelk
  • 500 g aardappels geschild, in blokjes
  • 500 g snij- of sperziebonen in stukjes
  • 4 rotipannenkoeken of wraps

Bereidingtijd

ca. 45 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

Hoofdgerecht

Voedingswaarden

310;26;18;2
Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen, de lekkerste recepten, handige tips en andere nieuwtjes.