Roze bliksem met krokante parmaham

Bereiding

  1. Kook de aardappels gaar. Ver­warm intussen de slagroom met de rozemarijn op een lage stand.
  2. Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de kool 10 minuten. Voeg de appel en biet toe en bak al roerend 5 minuten.
  3. Verhit intussen de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de ham aan beide kan­ten krokant. Voeg de azijn toe aan het bietenmengsel en bak circa 3 minuten, tot de azijn verdampt is.
  4. Voeg de room toe aan de aard­appels en stamp ze fijn. Voeg het bietenmengsel toe en stamp tot er een mooie kleur ontstaat, maar niet alles helemaal roze is.
  5. Verdeel de stamppot over 4 borden. Garneer met de peterselie en serveer met de krokante ham.

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappel, geschild
  • 150 ml slagroom
  • 1 tl rozemarijn
  • 3 el olijfolie
  • 150 g rodekolen, panklaar
  • 2 rode appels, grof geraspt
  • 300 g gekookte bieten, in blokjes
  • 8 plakken parmaham of
  • 8 plakken rauwe hammen
  • 3 el rodewijnazijn
  • 4 takjes krulpeterselie

Bereidingtijd

40 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 495 Kcal
Vetten 24 g
waarvan verzadigd 11 g
Koolhydraten 51 g
Vezels 9 g
Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: