Roze fruitsalade met roomkaas

Bereiding

  1. Steek met een bolletjessteker de watermeloen uit of snijd de meloen in dunne plakken.
  2. Vermeng de meloen met de kersen en de frambozen en zet koel weg.
  3. Klop de balsamicoazijn en de olie tot een lichte dressing en meng dit door het fruit. Maal er wat peper over.
  4. Verdeel de roomkaas met een bolletjessteker over de salade en bestrooi met de munt.

Tips

  • Lekker met gegrilde kip of kalfsvlees.
  • Dit gerecht kun je ook serveren als toetje. Met wat extra roomkaas maar je er een bijzonder nagerecht voor 6-8 personen van.

Ingrediënten

  • 0,5 watermeloen, zonder pitten, gekoeld
  • 100 g kersen, ontpit
  • 100 g frambozen
  • 1 eetl. balsamicoazijn
  • 2 eetl. milde olijfolie of
  • 2 eetl. zonnebloemolie
  • 100 g verse roomkaas
  • 1,5 eetl. verse munt, fijngesneden

Benodigdheden

  • meloenbolletjessteker

Bereidingtijd

20 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

bijgerecht, nagerecht

Voedingswaarden

Energie 180 Kcal
Vetten 13 g
waarvan verzadigd 6 g
Koolhydraten 11 g
Vezels 0 g
Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: