Rundervinken met aardappelbeignets

Bereiding

  1. Kook de aardappels gaar en giet ze af. Stamp ze met 25 gram boter tot een gladde puree.
  2. Verhit de helft van de overige boter en bak hierin de rundervinken, bestrooid met zout en peper, goudbruin en gaar.
  3. Meng beetje bij beetje de bloem door de aardappelpuree tot een deeg. Rol dit op een met bloem bestoven werkblad uit tot 1/2 cm dik. Steek er rondjes van 10 cm uit (gebruik eventueel een glas).
  4. Leg op de helft van elk rondje geraspte appel en amandel. Vouw de rondjes dicht en druk de randen goed op elkaar.
  5. Bak de beignets in de rest van de boter in 7-8 minuten goudbruin. Serveer de aardappelbeignets bij de rundervinken.
  6. Lekker met doperwten.

Ingrediënten

  • 500 g kruimige aardappels, geschild, in stukken
  • 100 g boter of
  • 100 g vloeibaar bakproduct
  • 4 rundervinken, grof geraspt
  • 125 g bloem, om te bestuiven
  • 2 goudrenetten, geschild, grof geraspt
  • 2 eetl. geschaafde amandelen

Benodigdheden

  • kookring, 10 cm ø

Bereidingtijd

40 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 670 Kcal
Vetten 36 g
waarvan verzadigd 19 g
Koolhydraten 59 g
Vezels 0 g
Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: