Salade met rabarber en geitenkaas

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200┬║C.
  2. Rooster de pecannoten in een droge, hete koekenpan. Houd apart.
  3. Meng de rabarber in een ovenschaal met de honing en 1 eetlepel water en bak in de oven in circa 12 minuten zacht. Verdeel de veldsla, venkel en radijsjes over een grote schaal.
  4. Giet het honing-rabarbervocht uit de ovenschaal in een kommetje, voeg de azijn en olijfolie toe en klop tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Verdeel de rabarber, geitenkaas en pecannoten over de salade en besprenkel met de dressing.

Ingrediënten

  • 50 g pecannoten
  • 3 stengels rabarber, in boogjes
  • 3 eetl. honing
  • 75 g veldsla
  • 1 kleine venkelknol, in flinterdunne plakjes
  • 1 bosje radijsjes, in dunne plakjes
  • 3 eetl. balsamicoazijn
  • 4 eetl. olijfolie
  • 125 g zachte geitenkaas, verkruimeld

Bereidingtijd

15 minuten

  • 10 minuten oventijd

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

lunch, bijgerecht

Voedingswaarden

Energie 325 Kcal
Vetten 26 g
waarvan verzadigd 7 g
Koolhydraten 12 g
Vezels 0 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.