Salade met tomaat, aardbei en watermeloen

Bereiding

  1. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan lichtbruin. Op een bord laten afkoelen. Rasp de kaas fijn. Pel de knoflook en knijp of wrijf de teen fijn.
  2. Bewaar een paar pijnboompitten om te gebruiken als garnituur. Doe de rest van de pijnboompitten, de kaas, de spinazie, de knoflook en 70 ml olijfolie in een blender of beker van de staafmixer en maal tot een gladde pesto.
  3. Voeg eventueel extra olijfolie toe. Breng de pesto op smaak met peper en zout.
  4. Maak de watermeloen schoon, verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees van de watermeloen in grote blokjes.
  5. Was de tomaten en aardbeien. Halveer ze of snijd in vieren. Marineer de meloen, tomaten en aardbeien eventjes in 2 el olijfolie, de citroenrasp, peper en zout.
  6. Was de sla in ruim water en droog in een slacentrifuge.
  7. Verdeel de tomaten, aardbeien, watermeloen en geitenkaas bolletjes over 4 borden. Steek en leg de sla ertussen, schep er wat pesto over en maak af met de pijnboompitten.

Tips

  • Bewaar de rest van pesto voor iets anders. Bijvoorbeeld bij vis, gegrilde groenten of als topping voor een soepje.

Ingrediënten

  • 75 g pijnboompitten
  • 50 g Beemster kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g spinazie
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 0,25 watermeloen
  • 12 cherry-/kerstomaatjes
  • 20 aardbeien
  • 0,5 tl citroenrasp
  • 50 g gemengde sla
  • 2 potjes Egmondse bollen

Bereidingtijd

20 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

lunch

Voedingswaarden

Energie 410 Kcal
Vetten 32 g
waarvan verzadigd 0 g
Koolhydraten 13 g
Vezels 0 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.