Salade met zalm, ei en huttenkase
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170C.
- Rasp de kaas.
- Steek de sneetjes brood zo groot mogelijk uit in een ronde vorm met steekvorm of groot glas en steek vervolgens het midden eruit ter grootte van een ei. Leg de broodringen op een bakplaat en besprenkel met wat olijfolie.
- Bestrooi vervolgens met peper, zout en geraspte Beemsterkaas. Toast ze in de hete oven een paar minuten tot de kaas is gesmolten en het brood mooi krokant is.
- Kook de eieren 7 minuten. Laat de eieren schrikken in koud water en pel ze.
- Snijd een stukje van de bovenkant van de eieren af zodat je het eigeel kunt zien. Zet ze in het midden van de krokante broodringen. Bestrooi met wat peper en zout. Leg de sla eromheen en een beetje erover.
- Bedruppel met wat olijfolie en bestrooi met wat peper en zout. Leg de gerookte zalm op de sla en schep er lepeltjes hüttenkäse tussen.
Ingrediënten
- 100 g oude kaas
- 4 sneetjes witbrood
- 100 ml olijfolie
- peper en zout
- 4 eieren
- 150 g gerookte zalm
- 1 zakje gemengde sla
- 100 g hüttenkäse
Bereidingtijd
15 minuten
Aantal personen
4 personen
Moeilijkheidsgraad
Menugang
brunch
Voedingswaarden
Energie | 656 Kcal |
---|---|
Vetten | 40 g |
waarvan verzadigd | 0 g |
Koolhydraten | 40 g |
Vezels | 0 g |