Salade van sperziebonen met roodfruit

Bereiding

  1. Bak de plakjes spek in een droge koekenpan zachtjes uit en laat ze uitlekken op keukenpapier. Haal de punten van de bonen. Kook ze in ruim kokend water beetgaar 5-6 minuten. Afgieten en onder de koude kraan afspoelen. Maak het fruit schoon.
  2. Maal 1/3 van het fruit in een hoge beker fijn met de staafmixer. Voeg de mosterd, wat peper, wat zout en de olijfolie toe en meng dit.
  3. Doe de bonen met de rest van het fruit in een schaal. Hussel. Hak de kruiden grof en doe die erbij. Snijd of verkruimel de geitenkaas. Strooi kaas en spek over de salade en hussel nog een beetje. Druppel de dressing erover.

Tips

  • Gebruik eventueel fruit uit de diepvries. Laat het even ontdooien en gebruik het dan direct, anders wordt het erg zacht.

Ingrediënten

  • 100 g gerookte ontbijtspekplakjes
  • 500 g sperziebonen
  • 1 kropje little gem
  • 300 g frambozen, aardbeien en/of blauwe bessen
  • 0,5 el zachte mosterd
  • peper en zout
  • 6 el olijfolie
  • 10 g dille of peterselie
  • 200 g geitenkaas

Benodigdheden

  • staafmixer

Bereidingtijd

25 minuten

Aantal personen

2 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

bijgerecht, voorgerecht

Voedingswaarden

Energie 388 Kcal
Vetten 30 g
waarvan verzadigd 10 g
Koolhydraten 11 g
Vezels 7 g
Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: