Salade van zoete aardappel met chili-muntdressing en gegrilde groenten

Bereiding

  1. Snijd de zoete aardappels met schil in partjes of dikke repen. Kook ze 7-8 minuten, giet af, spoel er koud water over en dep droog.
  2. Meng de courgette, aubergine, ui en paprika met de kruiden en meng wat olijfolie erdoor. Leg dit groentemengsel op een grillplaat of aluminiumfolie op de barbecue en rooster 10-12 minuten.
  3. Keer de groenten tussendoor om. Besprenkel de aardappels met olijfolie en bestrooi met (zee)zout. Rooster ze op de grillplaat gaar.
  4. Meng de ingrediënten voor de dressing. Schep de groenten door de zoete aardappels en serveer met de dressing erbij.

Ingrediënten

  • 1 kg zoete aardappel, schoongeboend
  • 2 courgettes, in plakken
  • 1 aubergine, in plakken
  • 2 rode uien, in partjes
  • 2 rode paprika's, zonder zaadjes, in brede repen
  • 1 eetl. Provençaalse kruiden
  • olijfolie
  • 200 ml yoghurt, voor de dressing
  • 50 ml olijfolie extra vergine, voor de dressing
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt, voor de dressing
  • 1 rode peper, in stukjes, zonder zaadjes, voor de dressing
  • 2 eetl. munt, gehakt, voor de dressing

Benodigdheden

  • aluminiumfolie

Bereidingtijd

30 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

bijgerecht, hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.