Schnitzel met pestosaus

Voorbereiding

Begin met de pesto: maal de knoflook met een snuf grof (zee)zout in de vijzel. Voeg de basilicum toe en blijf wrijven tot alle basilicum fijn is. Wrijf de pijnboompitten en een deel olijfolie erdoor. Vervolg met de kaas en de rest van de olijfolie tot een smeuïge pesto ontstaat en breng op smaak met zout en peper.

Bereiding

  1. Sla de schnitzels iets platter en dep ze goed droog met keukenpapier.
  2. Bestrooi aan beide kanten met zout, peper en bloem. Schud de overtollige bloem eraf.
  3. Verhit de olie en boter in een grote koekenpan op middelhoge stand en bak hierin het vlees 2 minuten per kant.
  4. Neem uit de pan en houd het vlees op een schaal eventueel warm in een matig warme oven.
  5. Voeg de citroenrasp toe aan het bakvet en roer de aanbaksels los.
  6. Blus af met de wijn, voeg de mascarpone toe en laat op middelhoge stand een halve minuut koken.
  7. Schakel de warmtebron uit en roer de pesto erdoor tot een gladde saus.
  8. Giet deze pestosaus over het vlees en serveer direct.

Ingrediënten

  • 4 ongepaneerde schnitzels
  • 1 eetl. bloem
  • 1 eetl. olie
  • 1 theel. boter
  • 1 theel. citroensap
  • scheutje droge witte wijn
  • 2 eetl. mascarpone
  • 1 teentje knoflook, grof gehakt, voor de pesto
  • 50 g basilicum, voor de pesto
  • 20 g pijnboompitten, geroosterd, voor de pesto
  • 75 ml olijfolie extra vergine, voor de pesto
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt, voor de pesto

Benodigdheden

  • vijzel
  • keukenpapier

Bereidingtijd

40 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

bijgerecht, hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.