Schouderkarbonade met sjalotten en gebakken witlof

Bereiding

  1. Pel de sjalotjes en halveer ze. Verhit de helft van de boter met de olie en fruit hierin de sjalotten lichtbruin. Schep ze uit de pan.
  2. Bestrooi het vlees met zout en peper. Voeg de rest van de boter bij het bakvet en bak de karbonades hierin goudbruin.
  3. Voeg de sjalotten, de laurierblaadjes en de wijn of de bouillon toe. Breng aan de kook en stoof daarna met deksel 20 minuten.
  4. Verwijder de laurierblaadjes. Halveer de struikjes witlof in de lengte.
  5. Smelt de boter, leg het witlof erin en bestrooi de struikjes met de suiker. Bak het lof aan beide kanten in circa 4 minuten per kant goudbruin en beetgaar.
  6. Sprenkel de balsamico-azijn erover. Serveer het vlees met de witlof en gekookte krieltjes of aardappelpuree. Stappen

Ingrediënten

  • 16 sjalotjes
  • 50 g boter of
  • 50 ml vloeibaar bakproduct
  • 1 eetl. arachideolie
  • 4 schouderkarbonades
  • 2 laurierblaadjes
  • 200 ml witte wijn of
  • 200 ml vleesbouillon
  • 8 kleine struikjes witlof, voor de gebakken witlof
  • 75 g boter, voor de gebakken witlof
  • 2 eetl. suiker, voor de gebakken witlof
  • 1 eetl. balsamicoazijn, voor de gebakken witlof

Bereidingtijd

40 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.