Sesamnoedels met broccoli en BBQ sate

Bereiding

  1. Steek de barbecue aan of verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  2. (Je kunt ook een grillpan gebruiken die hoeft pas op het laatste moment verwarmd te worden.
  3. Snijd het vlees in blokjes van ca. 1 à 2 cm.
  4. en rijg ze aan 12 satéstokjes.
  5. Bestrijk ze (met een kwastje) met een beetje woksaus.
  6. Verdeel de broccoli in kleine roosjes.
  7. Haal de basilicumblaadje van de takjes en scheur grote blaadjes in stukjes.
  8. Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de wok noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  9. Giet ze af in een vergiet, spoel ze kort af met koud water en laat ze uitlekken.
  10. Breng in een andere pan ook ruim water aan de kook en kook de broccoli 2 min.
  11. Giet de broccoli af.
  12. Rooster ondertussen de saté rondom bruin en gaar, ca. 8 min.
  13. Geregeld keren en bestrijken met een beetje woksaus.
  14. Verwarm in de tussentijd een wok op hoog vuur, voeg een scheutje wok olie toe en wok de broccoli 3-4 min.
  15. Voeg 6-8 el woksaus toe en wok nog 1 min.
  16. Schep vervolgens de wok noedels door het gerecht en warm goed door.
  17. Schep de basilicum erdoor.
  18. Serveer de saté bij de noedels.

Ingrediënten

  • 400 g varkenslapjes
  • 10 el woksaus soja sesam
  • 600 g broccoli
  • 3 takjes basilicum
  • 1 zak woknoedels
  • wokolie

Bereidingtijd

25 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 522 Kcal
Vetten 36 g
waarvan verzadigd 0 g
Koolhydraten 21 g
Vezels 0 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.