Sinaasappeltaart met vanilleroom

Bereiding

  1. Vet de springvorm in.
  2. Verwarm de oven voor op 170ºC.
  3. Breng 200 gram suiker met 125 ml water aan de kook.
  4. Voeg het vanillemerg, -stokje en de sinaasappelplakken toe aan het suikermengsel en kook zachtjes in circa 10 minuten tot een siroop.
  5. Maal 125 gram amandelschaafsel fijn en houd de rest apart.
  6. Klop de eieren met de rest van de suiker en 2 zakjes vanillesuiker luchtig en spatel het bakmeel, de boter en de fijngemalen amandelen erdoor.
  7. Verwijder het vanillestokje uit de siroop.
  8. Verdeel de sinaasappelplakken met de siroop dakpansgewijs in een cirkel over de taartbodem.
  9. Schep het beslag erop en bak de taart in het midden van de oven in circa 40 minuten goudbruin en gaar.
  10. Laat de taart circa 10 minuten afkoelen. Rooster intussen de rest van de amandelen goudbruin in een droge, hete koekenpan.
  11. Snijd de deegranden los en keer de taart op een schaal.
  12. Bestrooi met de geroosterde amandelen en eventueel wat sinaasappelrasp.
  13. Klop de crème fraîche los met de rest van de vanillesuiker en serveer bij de taart.

Ingrediënten

  • 400 g suiker
  • 1 vanillestokje, opengesneden, merg eruit
  • 2 sinaasappels, geschild, in dunne plakken
  • 150 g amandelschaafsel
  • 4 eieren
  • 4 zakjes vanillesuiker
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 150 g boter, gesmolten
  • 250 ml crème fraîche

Benodigdheden

  • springvorm, 22 cm ø

Bereidingtijd

30 minuten

  • 40 minuten oventijd

Aantal personen

6 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

nagerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.