Slavinken met ananas en paksoi

Bereiding

  1. Bestrooi de slavinken met zout en peper. Laat de ananas uitlekken en vang het vocht op.
  2. Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de slavinken goudbruin en gaar in 12 minuten.
  3. Voeg de ui toe en bak deze even mee. Schep het vlees uit de pan en houd het warm.
  4. Voeg de ananas bij het bakvet en bak 2 minuten. Giet het ananassap en de bouillon erbij en voeg de ketjap en sambal toe.
  5. Verhit intussen de rest van de olie en roerbak hierin de paksoi 2-3 minuten. Voeg zout en peper toe.
  6. Bind de saus licht met allesbinder of aangelengde maïzena. Serveer de slavinken met de saus en de paksoi.

Ingrediënten

  • 4 slavinken
  • 227 g ananasstukjes, blikje, op sap
  • 4 eetl. arachideolie of
  • 4 eetl. zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 125 ml vleesbouillon van tablet
  • 2 eetl. ketjap manis
  • 0,5 theel. sambal oelek
  • 1 paksoi, in repen
  • circa 2 theel. allesbinders of
  • circa 2 theel. maizena

Bereidingtijd

25 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.