Smoothie komkommer munt
Bereiding
- Was de komkommers en snijd er eerst 4 dikke plakjes en 4 lange smalle staafjes vanaf voor de garnering. Snijd de rest (met schil) in stukken.
- Doe de stukken komkommer in de blender of beker van de staafmixer.
- Trek de blaadjes van de takjes munt los. Houd er 4 apart voor de garnering. Voeg de rest van de muntblaadjes, yoghurt en honing aan de stukken komkommer toe.
- Draai met de blender of staafmixer tot de smoothie heel glad en een beetje schuimig is.
- Rasp de schil van de limoen. Pers de limoen uit. Voeg naar smaak limoensap en geraspte schil toe.
- Snijd de achtergehouden plakjes komkommer horizontaal bijna door, zodat je ze kunt openklappen.
- Schenk de smoothies in 4 grote glazen en garneer met de opengeklapte plakken komkommer, komkommerstaafjes, muntblaadjes en eventueel nog wat limoenrasp.
Ingrediënten
- 2 komkommers
- 6 munt takjes
- 3 el honing
- 1 limoen
Bereidingtijd
10 minuten
Aantal personen
4 personen
Moeilijkheidsgraad
Menugang
ontbijt
Voedingswaarden
Energie | 84 Kcal |
---|---|
Vetten | 2 g |
waarvan verzadigd | 0 g |
Koolhydraten | 13 g |
Vezels | 0 g |