Smoothie komkommer munt

Bereiding

  1. Was de komkommers en snijd er eerst 4 dikke plakjes en 4 lange smalle staafjes vanaf voor de garnering. Snijd de rest (met schil) in stukken.
  2. Doe de stukken komkommer in de blender of beker van de staafmixer.
  3. Trek de blaadjes van de takjes munt los. Houd er 4 apart voor de garnering. Voeg de rest van de muntblaadjes, yoghurt en honing aan de stukken komkommer toe.
  4. Draai met de blender of staafmixer tot de smoothie heel glad en een beetje schuimig is.
  5. Rasp de schil van de limoen. Pers de limoen uit. Voeg naar smaak limoensap en geraspte schil toe.
  6. Snijd de achtergehouden plakjes komkommer horizontaal bijna door, zodat je ze kunt openklappen.
  7. Schenk de smoothies in 4 grote glazen en garneer met de opengeklapte plakken komkommer, komkommerstaafjes, muntblaadjes en eventueel nog wat limoenrasp.

Ingrediënten

  • 2 komkommers
  • 6 munt takjes
  • 3 el honing
  • 1 limoen

Bereidingtijd

10 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

ontbijt

Voedingswaarden

Energie 84 Kcal
Vetten 2 g
waarvan verzadigd 0 g
Koolhydraten 13 g
Vezels 0 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.