Sorbetijs nectarine-bosvruchtenthee
Bereiding
- Laat de zakjes bosvruchtenthee 3 minuten trekken in 200 ml kokend water.
- Verwarm 250 ml water met de suiker en de limoenrasp en -sap.
- Pureer het vruchtvlees van de nectarines en meng met de thee en suikersiroop. Vul de vormpjes en vries in.
Tips
- Zo maak je sorbetijs Je hebt altijd suiker(siroop) nodig om te zorgen dat het ijs een mooie structuur krijgt en niet te brokkelig wordt. Dat likt immers helemaal niet lekker.
- Laat de siroop altijd iets afkoelen voordat je deze mengt met het fruit.
- De vriestijd is 3-4 uur. Zet de stokjes in de ijsjes na circa 1 uur vriezen zodat ze recht in de vormpjes staan.
Ingrediënten
- 2 zakjes bosvruchtenthee
- 150 g suiker
- 1 limoen, schoongeboend, uitgeperst, schil geraspt
- 6 nectarines, geschild
Benodigdheden
- 8 ijsvormpjes
Bereidingtijd
15 minuten
- 240 minuten vriestijd
Aantal personen
8 personen
Moeilijkheidsgraad
Menugang
tussendoortje, nagerecht
Voedingswaarden
Energie | 100 Kcal |
---|---|
Vetten | 0 g |
waarvan verzadigd | 0 g |
Koolhydraten | 23 g |
Vezels | 0 g |