Sorbetijs nectarine-bosvruchtenthee

Bereiding

  1. Laat de zakjes bosvruchtenthee 3 minuten trekken in 200 ml kokend water.
  2. Verwarm 250 ml water met de suiker en de limoenrasp en -sap.
  3. Pureer het vruchtvlees van de nectarines en meng met de thee en suikersiroop. Vul de vormpjes en vries in.

Tips

  • Zo maak je sorbetijs Je hebt altijd suiker(siroop) nodig om te zorgen dat het ijs een mooie structuur krijgt en niet te brokkelig wordt. Dat likt immers helemaal niet lekker.
  • Laat de siroop altijd iets afkoelen voordat je deze mengt met het fruit.
  • De vriestijd is 3-4 uur. Zet de stokjes in de ijsjes na circa 1 uur vriezen zodat ze recht in de vormpjes staan.

Ingrediënten

  • 2 zakjes bosvruchtenthee
  • 150 g suiker
  • 1 limoen, schoongeboend, uitgeperst, schil geraspt
  • 6 nectarines, geschild

Benodigdheden

  • 8 ijsvormpjes

Bereidingtijd

15 minuten

  • 240 minuten vriestijd

Aantal personen

8 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

tussendoortje, nagerecht

Voedingswaarden

Energie 100 Kcal
Vetten 0 g
waarvan verzadigd 0 g
Koolhydraten 23 g
Vezels 0 g
Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: