Spaanse rijstsalade met kip en sinaasappel

Bereiding

  1. Kook de kipfilet in 10-12 minuten gaar in de kippenbouillon. Giet ze af.
  2. Schil de sinaasappels dik en snijd de partjes uit de vliesjes.
  3. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en voeg 1 sinaasappelschilletje aan het kookvocht toe. Giet de rijst af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken.
  4. Schep de kipblokjes, sinaasappelpartjes en bieslook door de rijst.
  5. Meng de ingrediënten voor de dressing. Meng de dressing luchtig door de rijst.
  6. Rooster de noten goudbruin in een koekenpan en strooi ze over het gerecht.
  7. Presenteer er een groene salade bij.

Ingrediënten

  • 250 g kipfilets, in kleine blokjes
  • 500 ml kippenbouillon van tablet of
  • 500 ml kippenbouillon, pot
  • 3 sinaasappels
  • 250 g rijst
  • 2 eetl. verse bieslook of, gehakt
  • 2 theel. gedroogde bieslook
  • 75 g blanke amandelen of
  • 75 g cashewnoten
  • 100 ml sinaasappelsap, voor de dressing
  • 4 eetl. zonnebloemolie, voor de dressing
  • 1 theel. honing, voor de dressing
  • 2 eetl. medium sherry, voor de dressing

Bereidingtijd

25 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

lunch, hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 575 Kcal
Vetten 24 g
waarvan verzadigd 3 g
Koolhydraten 63 g
Vezels 0 g
Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: