Spies van zalm en kabeljauw

Bereiding

  1. Snijd de zalm en kabeljauw in gelijke blokjes. Doe deze in een kom.
  2. Maal de ingrediënten voor de kruidenolie met de staafmixer tot een gladde groene olie en verdeel 4 eetlepels hiervan over de vis. Schep goed door.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C. Rol de linten courgette op en rijg ze steeds tussen 2 stukken zalm en 2 stukken kabeljauw en aan een spies.
  4. Leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  5. Bestrijk de courgetterolletjes met wat kruidenolie en bak de spiesen hoog in de oven in circa 10 minuten bruin en gaar.
  6. Leg ze op de borden, druppel er nog wat kruidenolie over en geef er een part citroen bij om uit te persen.

Ingrediënten

  • 400 g zalmfilets
  • 500 g kabeljauwfilets
  • 1 courgette, in dunne lange plakken, geschaafd
  • 1 citroen, in partjes
  • 2 eetl. platte peterselie, voor de kruidenolie
  • 2 eetl. dille, voor de kruidenolie
  • 2 eetl. bieslook, voor de kruidenolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst, voor de kruidenolie

Benodigdheden

  • 4 spiesen
  • bakplaat met bakpapier

Bereidingtijd

30 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 335 Kcal
Vetten 15 g
waarvan verzadigd 3 g
Koolhydraten 5 g
Vezels 0 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.