Spinazie kaastortilla

Bereiding

  1. Snijd de tomaten in blokjes. Rasp de schil van de limoen en pers de vrucht uit. Hak de koriander grof.
  2. Meng de tomatenblokjes met de limoenrasp, 1 el olie en de koriander. Breng op smaak met limoensap, peper en zout en laat intrekken.
  3. Meng ondertussen de vleesreepjes met de kruiden. Verhit 3 el olie in een wok en roerbak hierin de vleesreepjes 3 minuten.
  4. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe totdat alle blaadjes zijn geslonken. Meng goed.
  5. Verdeel het warme spinazie-vleesreepjesmengsel over de wraps. Klap ze dubbel.
  6. Verhit een beetje olie in 1 of 2 koekenpannen. Leg de wraps 2 aan 2 in de pan. Bestrooi ze met wat kaas en bak op laag vuur tot de kaas gesmolten is en de onderkant lichtbruin en knapperig is (3-4 minuten).
  7. Leg op een schaal en houd ze eventueel in een warme (100C) oven even warm. Bak de andere wraps. Leg de wraps op borden en schep er wat van de verse tomatensalsa naast.

Ingrediënten

  • 5 tomaten
  • 1 limoen
  • 20 g verse koriander
  • 4 el arachideolie
  • 350 g vleesreepjes
  • 1,5 el Mexicaanse kruiden
  • 600 g spinazie, gewassen
  • 6 tortillawraps
  • 150 g jonge kaas, geraspt

Bereidingtijd

30 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

lunch

Voedingswaarden

Energie 514 Kcal
Vetten 22 g
waarvan verzadigd 0 g
Koolhydraten 52 g
Vezels 0 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.