Spinazie met gebakken bieflapjes

Bereiding

  1. Halveer de aardappelen en kook ze in een laagje water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Pel de uien en de knoflook.
  3. Snijd de uien fijn.
  4. Snijd de boterhammen in 4 repen.
  5. Bestrooi het vlees royaal met wat peper.
  6. Verhit 3 el olie in een koekenpan en bak hierin de bieflapjes, volgens de aanwijzing op de verpakking, in een paar minuten gaar en goudbruin.
  7. Verhit ondertussen 2 el olie in een grote pan en bak hierin de uien 2 minuten.
  8. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe totdat alle blaadjes zijn geslonken.
  9. Roer er een klein scheutje water en de mosterd door, laat ca. 2 minuten zachtjes koken, breng op smaak met wat peper en zout.
  10. Rooster de broodreepjes goudbruin en krokant en wrijf ze goed in met knoflook.
  11. Bestrooi eventueel met wat grof zout.
  12. Verdeel de spinazie met mosterd, de bieflapjes en de aardappelen over 4 borden.
  13. Serveer de soldaatjes erbij.

Ingrediënten

  • 1 kg vastkokende aardappel
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 3 sneetjes volkorenbrood
  • 400 g bieflapjes
  • 5 el olijfolie
  • 900 g spinazie, gewassen
  • 2 tl mosterd

Bereidingtijd

25 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 490 Kcal
Vetten 25 g
waarvan verzadigd 0 g
Koolhydraten 31 g
Vezels 0 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.