Spinazie zalmschotel

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200C.
  2. Pel en snijd de uien en knoflook fijn.
  3. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit.
  4. Snijd de gedroogde tomaatjes in reepjes en bewaar de olie.
  5. Bestrooi de zalmfilet met wat peper en zout, en wrijf in met wat citroenrasp.
  6. Verhit 3 el van de gedroogde tomaten-olie in een wok en roerbak hierin de uien, knoflook en 1/3 van de gedroogde tomaatjes 3 minuten.
  7. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe totdat alle blaadjes geslonken zijn.
  8. Breng op smaak met wat citroensap, peper en zout.
  9. Vet een passende ovenschaal licht in met wat gedroogde tomaten-olie, leg de zalmfilet erin en verdeel de spinazie erover.
  10. Bestrooi met een laagje geschaafde amandelen.
  11. Laat de spinazie-zalmschotel in het midden van de oven in 20-25 minuten gaar worden en het amandelschaafsel goudbruin en krokant.
  12. De oventijd is afhankelijk van de dikte van de vis; als het amandelschaafsel te bruin dreigt te worden en de vis is nog niet gaar, dek dan af met wat aluminiumfolie! Kook ondertussen de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  13. Giet af.
  14. Meng de warme pasta met de rest van de gedroogde tomaatjes, eventueel nog wat citroenrasp, peper en zout.
  15. Verdeel de spinazie-zalm over 4 borden en schep er wat gedroogde tomaatjes-pasta bij.

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • 1 potje zongedroogd tomaatje
  • 400 g zalmfilets
  • 900 g spinazie, gewassen
  • 60 g amandelschaafsel
  • 400 g fusilli

Bereidingtijd

15 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 525 Kcal
Vetten 37 g
waarvan verzadigd 0 g
Koolhydraten 4 g
Vezels 0 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.