Spinaziegratin met aardappelpuree en saucijsjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180┬║C. Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar in water met zout.
  2. Blancheer de spinazie 2 minuten. Giet af, spoel onder koud water en laat goed uitlekken in een zeef. Druk het vocht er met de bolle kant van een lepel goed uit.
  3. Klop de eieren los met zout en peper en meng de kaas erdoor. Hak de spinazie grof en meng deze door het eimengsel. Schep dit in de ovenschaal en zet circa 25 minuten in het midden van de oven tot het eimengsel gestold is.
  4. Bestrooi de saucijsjes met zout en peper en prik ze in met een vork. Verhit het bakproduct en bak hierin de worstjes in circa 15 minuten goudbruin en gaar.
  5. Giet intussen de aardappels af en stamp er met de melk, boter, nootmuskaat, zout en peper een luchtige puree van.
  6. Serveer de aardappelpuree met de spinaziegratin en de saucijsjes.

Tips

  • Vervang de saucijsjes in dit recept door slavinken of merguezworstjes. Liever vega? Neem dan een kaasschnitzel.
  • Gebruik 100 ml warme melk en 100 gram roomkaas met tuinkruiden in plaats van 200 ml melk.

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappel, geschild, in stukken
  • 2 kg spinazie, panklaar
  • 4 eieren
  • 100 g belegen kaas, geraspt
  • 4 saucijzen
  • 2 eetl. vloeibaar bakproduct
  • 200 ml melk, warm
  • 25 g boter
  • nootmuskaat

Benodigdheden

  • ovenschaal, ingevet

Bereidingtijd

45 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.