Spinazierolletjes uit de oven

Bereiding

  1. Kook de spinazie met zout 2 minuten, giet af en laat goed uitlekken.
  2. Kluts de eieren met 3 eetlepels water, zout en peper.
  3. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan en zet ze apart.
  4. Bestrijk de koekenpan met olijfolie, giet er 2-3 eetlepels eimengsel in en bak een kleine omelet. Houd deze warm en bak er nog 7.
  5. Verwarm de oven voor op 200°C.
  6. Schep de pijnboompitten, tomatenblokjes, Italiaanse kruiden en de helft van de kaas door de uitgelekte spinazie.
  7. Verdeel de spinazievulling over de omeletjes, vorm er rolletjes van en leg ze met de naad naar beneden in de ovenschaal. Leg de overgebleven spinazie er in een rand omheen.
  8. Verdeel de rest van de kaas erover en zet het gerecht circa 15 minuten in het midden van de oven.

Tips

  • Vervang de vleestomaat door blokjes rode paprika.

Ingrediënten

  • 900 g spinazie, panklaar
  • 5 eieren
  • 2 eetl. pijnboompitten
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 vleestomaat, in miniblokjes
  • 1 eetl. Italiaanse kruiden of, gehakt
  • 1 theel. gedroogde italiaanse kruiden
  • 100 g Parmezaanse kaas, geraspt

Benodigdheden

  • lage ovenschaal, ingevet

Bereidingtijd

15 minuten

  • 15 minuten oventijd

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 350 Kcal
Vetten 23 g
waarvan verzadigd 8 g
Koolhydraten 4 g
Vezels 0 g
Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: