Spinaziesalade met bosfruit en oude kaas

Bereiding

  1. Verwarm de olie in een diepe pan met dikke bodem en leg hierin de maiskorrels. Leg het deksel op de pan, zet de warmtebron hoog en laat de popcorn in een paar minuten poppen. Schud de pan ondertussen een paar keer. Blijf erbij en laat het deksel op de pan zolang de mais nog popt.
  2. Rooster de pitten in een droge hete koekenpan.
  3. Prak voor de dressing 2 bramen fijn en klop hier de azijn, honing en mosterd en vervolgens geleidelijk de olie doorheen. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Doe de spinazie en uiringen in een grote schaal en schep de dressing erdoor.
  5. Verdeel de gepofte mais, geroosterde pitten, bosfruit en kaas over de salade. Maal er nog wat peper over en serveer direct.

Ingrediënten

  • 1 eetl. arachideolie
  • 100 g popcornmais
  • 100 g pittenmix zoals
  • zonnebloempitten en/of
  • pompoenpitten en/of
  • pijnboompitten
  • 200 g bramen en
  • 200 g blauwe bessen
  • 200 g spinazie, gedroogd, gewassen
  • 1 kleine rode ui, in ringen
  • 100 g oude boerenkaas, grof geschaafd
  • 1 eetl. balsamicoazijn, voor de dressing
  • 1 theel. honing, voor de dressing
  • 1 mespunt mosterd, voor de dressing
  • 2 eetl. olijfolie, voor de dressing

Bereidingtijd

20 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 450 Kcal
Vetten 28 g
waarvan verzadigd 9 g
Koolhydraten 27 g
Vezels 0 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.