Spinaziesalade met gekookte eieren en ham

Bereiding

  1. Doe het sesamzaad in een droog koekenpannetje en rooster al roerend 2-3 minuten op een hoog vuur tot het wat donkerder wordt en begint te ‘knapperen’. Van het vuur af, en een beetje laten afkoelen.
  2. Roer in een schaal 3 el vocht van de zilveruitjes, de olie, mosterd en sesamzaad door elkaar. Proef en voeg als het nodig is wat peper en zout toe
  3. Pel de eieren, snijd ze in stukjes. Snijd de paprika in ringen. Doe de spinazie en/of groenten, ei, de zilveruitjes en de paprika bij de dressing in de schaal. Hussel de salade door elkaar. Verdeel over 2 kommetjes. Rol de ham op en leg de rolletjes op de salade.

Tips

  • Gebruik in plaats van ham, gerookte kip of rookvlees.
  • Voor één persoon kun je de ingrediënten gewoon halveren.

Ingrediënten

  • 2 el sesamzaad
  • 5 el zoetzure zilveruitjes
  • 2 el sesam- of olijfolie
  • 1 tl mosterd
  • 4 eieren, hardgekookt
  • 1 rode puntpaprika
  • 100 g verse spinazie of restjes groenten
  • 4 plakjes magere ham

Bereidingtijd

10 minuten

Aantal personen

2 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

lunch

Voedingswaarden

Energie 391 Kcal
Vetten 29 g
waarvan verzadigd 7 g
Koolhydraten 6 g
Vezels 3 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.