Spinaziesalade met geroosterde groene paprika, feta en walnoten

Voorbereiding

Snijd de paprika's in vieren en leg ze met de schil naar boven op een ingevette bakplaat. Bestrijk ze met wat olie en laat ze onder de grill donkerbruin kleuren. Doe ze in een plastic zak of afgesloten pan en laat ze afkoelen.

Bereiding

  1. Klop de ingrediƫnten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  2. Wrijf het vel van de stukken paprika af en snijd ze in repen.
  3. Verwijder dikke en lange stelen van de spinazie en hussel de groente in een kom met de paprika, feta en de dressing.
  4. Verdeel over vier borden en bestrooi met walnoten.
  5. Lekker met bruin brood en aioli.

Ingrediënten

  • 2 groene paprika's, in vieren
  • 300 g spinazie, gedroogd, gewassen
  • 100 g feta, verkruimeld
  • 50 g walnoten, grof gehakt
  • 2 eetl. witte wijnazijn, voor de dressing
  • 1 theel. honing, voor de dressing
  • 1 mespunt scherpe mosterd, voor de dressing
  • circa 4 eetl. extra vergine olijfolie, voor de dressing

Bereidingtijd

30 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

voorgerecht

Voedingswaarden

Energie 280 Kcal
Vetten 24 g
waarvan verzadigd 6 g
Koolhydraten 5 g
Vezels 0 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.