Spinaziesalade met zachtgekookt ei en mosterddressing

Bereiding

  1. Breng de eieren in koud water snel aan de kook en kook ze 3,5 minuut. Spoel de eieren koud af en laat afkoelen tot lauwwarm.
  2. Klop een dressing van de mosterd, azijn en olie en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  3. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin. Snijd de radijsjes in parten.
  4. Schep de radijs, dressing en amandelen door de spinazie en verdeel de salade losjes over 4 borden.
  5. Snijd de eieren doormidden en leg 2 halve eieren op de salade. Maal er nog wat peper over en serveer direct.

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 1 theel. scherpe mosterd
  • 1 eetl. rodewijnazijn
  • 3 eetl. milde olijfolie
  • 20 g amandelschaafsel
  • 1 bosje radijsjes, gewassen
  • 150 g spinazie, panklaar

Bereidingtijd

15 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

lunch, voorgerecht

Voedingswaarden

Energie 185 Kcal
Vetten 15 g
waarvan verzadigd 3 g
Koolhydraten 3 g
Vezels 0 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.