Spruitenstamppot met parma-saucijs en wittewijnsaus

Bereiding

  1. Leg steeds 1 saucijs op een plak ham en leg er 2 blaadjes salie op. Rol de ham om de saucijzen.
  2. Kook intussen de aardappels in circa 20 minuten gaar. Kook de spruitjes de laatste 8 minuten mee.
  3. Verhit de olie en bak hierin de saucijzen op een lage stand om en om bruin. Giet de wijn erbij en laat tot de helft inkoken. Keer de saucijzen een paar keer om.
  4. Bind de wijnsaus met een paar klontjes koude boter.
  5. Giet de aardappels en spruitjes af en voeg de melk en de rest van de boter toe. Stamp alles grof tot een smeuïge stamppot en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  6. Serveer met de saucijzen en bedruppel met de saus.

Ingrediënten

  • 4 saucijzen
  • 4 plakken parmaham
  • 8 blaadjes salie
  • 700 g kruimige aardappels, geschild, in stukken
  • 500 g spruitjes, grof gehakt, schoongemaakt
  • 2 eetl. olijfolie
  • 100 ml droge witte wijn
  • 50 g boter, koud
  • 100 ml melk, warm
  • nootmuskaat, naar smaak

Bereidingtijd

40 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.