Spruitjes stamppot met stoofvlees

Bereiding

  1. Pel en snipper de uien.
  2. Snijd het vlees in blokjes van ca. 3 cm en bestrooi met wat peper en zout.
  3. Verhit 3 el margarine in een diepe braadpan en bak hierin het vlees op een matig vuur rondom lichtbruin.
  4. Bak 2/3 van de ui 3 minuten mee.
  5. Roer er 3 el mosterd door.
  6. Voeg 1/2 l heet water en de laurierblaadjes toe, breng tegen de kook aan en stoof het vlees op het allerlaagste vuur (liefst op een vlamverdeler) in 2-3 uur gaar.
  7. Schil en halveer in de tussentijd de aardappels en kook ze in een grote pan in een laagje water in ca. 20 minuten gaar.
  8. Maak ondertussen de spruitjes schoon en kook ze de laatste 10 minuten mee met de aardappels.
  9. Afgieten en fijnstampen.
  10. Halveer in de tussentijd de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes.
  11. Verhit 1 el margarine in een koekenpan en bak de appel en rest van de ui 3 minuten op een vrij hoog vuur.
  12. Geregeld omscheppen.
  13. Voeg aan de spruitjesstamp de warme melk (of het kookvocht), de rest van de mosterd, het appel-uienmengsel, de uitjes en naar smaak peper en zout toe.
  14. Verdeel de stamppot en het vlees over 4 borden.

Ingrediënten

  • 750 g runderriblappen
  • 3 rode uien
  • vloeibare boter
  • 5 el grove mosterd
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 kg kruimige aardappel
  • 700 g spruitjes
  • 2 appels
  • 100 ml warme melk
  • 4 el gebakken uitjes kant-en-klaar

Bereidingtijd

30 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.