Stamppot rode bieten met geroosterde pecannoten
Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken.
- Breng een pan water aan de kook en kook de aardappelen gaar in 12-15 minuten.
- Pel de rode ui en snijd in halve ringen.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan, voeg de rode ui toe samen met de balsamicoazijn en bak 1-2 minuten.
- Was in tussentijd de prei en snijd in halve ringen.
- Voeg de prei toe aan de rode ui en bak 3 minuten mee.
- Snijd de gekookte bieten in blokjes van 2 cm en voeg toe aan de groenten.
- Bak de bietjes 2 minuten mee.
- Schep regelmatig om.
- Giet de aardappelen af, maar bewaar 100 ml kookvocht.
- Stamp de aardappelen samen met het kookvocht tot een grove aardappelpuree.
- Schep de groenten erdoor en breng de stamppot op smaak met peper en eventueel wat zout.
- Voeg als laatst de geroosterde pecannoten toe en serveer elke portie met wat zilveruitjes en een pluk veldsla.
Ingrediënten
- 1250 g kruimige aardappels
- 1 rode ui
- olijfolie
- 1 el balsamicoazijn
- 1 prei
- 1 kg gekookte biet
- 100 g pecannoten, geroosterd
- 4 el zilveruitjes
- 100 g veldsla
Benodigdheden
- pureestamper
Bereidingtijd
25 minuten
Aantal personen
4 personen
Moeilijkheidsgraad
Menugang
hoofdgerecht
Voedingswaarden
Energie | 535 Kcal |
---|---|
Vetten | 24 g |
waarvan verzadigd | 0 g |
Koolhydraten | 61 g |
Vezels | 0 g |