Stamppot rode bieten met geroosterde pecannoten

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken.
  2. Breng een pan water aan de kook en kook de aardappelen gaar in 12-15 minuten.
  3. Pel de rode ui en snijd in halve ringen.
  4. Verhit de olijfolie in een koekenpan, voeg de rode ui toe samen met de balsamicoazijn en bak 1-2 minuten.
  5. Was in tussentijd de prei en snijd in halve ringen.
  6. Voeg de prei toe aan de rode ui en bak 3 minuten mee.
  7. Snijd de gekookte bieten in blokjes van 2 cm en voeg toe aan de groenten.
  8. Bak de bietjes 2 minuten mee.
  9. Schep regelmatig om.
  10. Giet de aardappelen af, maar bewaar 100 ml kookvocht.
  11. Stamp de aardappelen samen met het kookvocht tot een grove aardappelpuree.
  12. Schep de groenten erdoor en breng de stamppot op smaak met peper en eventueel wat zout.
  13. Voeg als laatst de geroosterde pecannoten toe en serveer elke portie met wat zilveruitjes en een pluk veldsla.

Ingrediënten

  • 1250 g kruimige aardappels
  • 1 rode ui
  • olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 prei
  • 1 kg gekookte biet
  • 100 g pecannoten, geroosterd
  • 4 el zilveruitjes
  • 100 g veldsla

Benodigdheden

  • pureestamper

Bereidingtijd

25 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 535 Kcal
Vetten 24 g
waarvan verzadigd 0 g
Koolhydraten 61 g
Vezels 0 g
Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: