Stamppot van paksoi en zoete aardappel

Bereiding

  1. Kook de aardappelblokjes gaar in water met zout. Stamp tot een puree met de melk en boter en houd warm.
  2. Bak het ontbijtspek uit tot het krokant is. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Voeg de uien toe aan het bakvet en fruit enkele minuten.
  4. Voeg de ketjap en 4 eetlepels water toe en laat op een lage stand even sudderen.
  5. Schep de paksoi door de puree en breng op smaak met zout en peper. Verdeel het spek over de stamppot en geef er een lepel van de uienjus bij.

Ingrediënten

  • 1 kg zoete aardappel, geschild, in blokjes
  • 200 ml melk of, warm
  • 200 ml sojamelk, warm
  • 4 eetl. boter
  • 300 g ontbijtspek, in plakjes
  • 2 uien, fijngesneden
  • 6 eetl. ketjap manis
  • 2 stronken paksoi, fijngesneden, gewassen

Benodigdheden

  • keukenpapier

Bereidingtijd

20 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.