Super veggiespiesen

Bereiding

  1. Steek de barbecue aan. Rijg de blokjes zoete aardappel, courgette, ananas, paprika, mais, ui en avocado om en om aan de metalen spiesen tot deze vol zitten.
  2. Druk de groenten stevig aan en bestrijk elke spies met 1 eetlepel olie. Rooster circa 20 minuten aan alle kanten op de barbecue, tot de groenten gaar zijn en mooi gekleurd.
  3. Keer de spiesen regelmatig voor een gelijkmatige garing. Bestrooi de gegrilde spiesen met de specerijen en koriander.

Tips

  • Druk alle blokjes groente aan de spiesjes goed aan zodat ze stevig blijven zitten. Hierdoor wordt de kans dat er tijdens het grillen een stukje af valt een stuk kleiner.

Ingrediënten

  • 1 zoete aardappel, in blokjes van ca. 3 cm
  • 0,5 courgette, in blokjes van ca. 4 cm
  • 0,25 ananas, in blokjes van ca. 3 cm
  • 2 rode paprika's, in blokjes van ca. 4 cm
  • 1 maiskolf, in plakken van ca. 1 cm dik
  • 1 rode ui, in blokjes van ca. 4 cm
  • 2 avocado's, in blokjes van ca. 4 cm
  • 4 el zonnebloemolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 0,5 bosje koriander, fijngehakt

Benodigdheden

  • barbecue
  • 4 lange spiesen

Bereidingtijd

30 minuten

Moeilijkheidsgraad

Menugang

bijgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.