Suri Kapsalon

Bereiding

  1. Snijd de geschilde cassave in dikke frieten.
  2. Kook ze 7-9 minuten, giet af, spoel er koud water over en laat uitlekken.
  3. Marineer de kipfilet in de sojasaus en breng op smaak met zout en peper.
  4. Verhit de olie en bak hierin de tomatenpuree, ui, knoflook, trassi en sambal 1-2 minuten.
  5. Voeg de kip toe en roerbak 5-6 minuten.
  6. Verhit de frituurolie tot 180ºC.
  7. Dep de frieten droog en frituur ze in de olie in 3-4 minuten goudbruin.
  8. Schep de friet op 4 borden en verdeel de kip erover.
  9. Meng de sla met het limoensap, de suiker en tomaat en verdeel over de borden.
  10. Bestrooi met de bladselderij en geitenkaas.

Tips

  • Maak de salade iets pittiger en voeg een rode peper, zonder zaadjes, in stukjes gesneden toe.
  • Bak de frieten besprenkeld met arachide- of zonnebloemolie op een bakplaat in de oven (200ºC) in 25-30 minuten goudbruin en schep halverwege om.

Ingrediënten

  • 1 kg cassave of, geschild
  • 1 kg pastinaak of, geschild
  • 1 kg zoete aardappel of, geschild
  • 1 kg vastkokende aardappel, geschild
  • 500 g kipfilets, in reepjes
  • 6 eetl. sojasaus of
  • 6 eetl. ketjap manis
  • 1 blikje tomatenpuree, 70 g
  • 2 uien, gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 0,5 theel. trassi
  • 0,5 theel. sambal badjak
  • frituurolie
  • 150 g gemengde bladsla
  • 1 limoen, sap
  • 0,5 theel. suiker
  • 2 tomaten, in blokjes
  • 2 eetl. bladselderij of, gehakt
  • 2 eetl. peterselie, gehakt
  • 150 g geitenkaas, verkruimeld

Bereidingtijd

35 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 1050 Kcal
Vetten 53 g
waarvan verzadigd 14 g
Koolhydraten 97 g
Vezels 0 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.