Taco's

Bereiding

  1. Maak eerste de tomatensalsa, snij de tomaten in zo klein mogelijk blokjes.
  2. Snipper de ui fijn en pers het teentje knoflook.
  3. Haal indien nodig nog even het mes door de knoflook om te zorgen dat je echt alleen maar kleine stukjes hebt.
  4. Hak de peterselie of koriander fijn.
  5. Meng alles door elkaar en maak de salsa op smaak met wat peper en zout.
  6. Verwarm vervolgens de tacoschelpen volgens de instructies op de verpakking.
  7. Laat een wokpan goed heet worden en bak het gehakt een paar minuten op hoog vuur aan.
  8. Voeg vervolgens de Mexicaanse kruiden en roerbakgroente toe en bak dit ongeveer vijf minuten mee.
  9. Proef het mengsel even en voeg naar smaak peper, zout en chilipoeder toe.
  10. Vul de taco’s en serveer ze met de geraspte kaas, sla en tomatensalsa.
  11. Recept van projectgezond.nl.

Ingrediënten

  • 6 taco's
  • 400 g Mexicaanse roerbakgroenten
  • 150 g rundergehakt
  • 40 g kaas, geraspt
  • 50 g sla
  • 3 tl Mexicaanse kruiden
  • 2 tomaten
  • 0,5 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 5 g peterselie

Bereidingtijd

20 minuten

Aantal personen

2 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.