Tagliatelle met gerookte zalm

Omschrijving

Verwarm de reepjes citroenschil of -rasp met de kookroom, visbouillon en 1 eetlepel dille. Laat 10 minuten tegen de kook aan trekken. Zeef de saus en laat inkoken tot deze wat dikker is. Kook intussen de tagliatelle in water met zout. Giet de pasta af en laat goed uitlekken. Schep de saus en 3/4 van de zalm door de pasta. Maal er peper over. Garneer met de rest van de zalm en de dille. Tip: Vervang de citroen in de dillesaus door sinaasappel. Voeg de geraspte schil van 1 schoongeboende sinaasappel en 1 eetlepel sinaasappelsap toe aan 250 ml kookroom, 100 ml visbouillon of witte wijn en meng er 1 eetlepel gehakte verse dille door. Schep samen met de zalm 1/2 kleine komkommer, in miniblokjes, door de pasta.

Ingrediƫnten

  • reepjes schil of grof geraspte schil van 2 citroenen
  • 200 ml kookroom
  • 200 ml visbouillon
  • 2 el gehakte verse dille
  • 350 g tagliatelle
  • 300 g gerookte zalm in repen

Bereidingtijd

ca. 25 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

Hoofdgerecht

Voedingswaarden

477;33;37;3
Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen, de lekkerste recepten, handige tips en andere nieuwtjes.