Tagliatelle met stoofvlees

Bereiding

  1. Pel en snipper de uien en knoflook.
  2. Snijd de vleestomaten en zongedroogde tomaten in stukjes.
  3. Snijd het vlees in heel kleine blokjes van ca. 1 cm en bestrooi met wat peper en zout.
  4. Verhit 3 el olijfolie in een diepe braadpan en bak hierin het vlees op een matig vuur rondom lichtbruin.
  5. Bak de ui 3 minuten mee.
  6. Roer de knoflook, vleestomaten, de helft van de zongedroogde tomaten, de Italiaanse kruiden en de helft van de kappertjes erdoor.
  7. Voeg 1/4 l heet water toe, breng al roerende tegen de kook aan en stoof het vlees op het allerlaagste vuur (liefst op een vlamverdeler) in 2-3 uur gaar.
  8. Kook als het vlees gaar is de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  9. Afgieten.
  10. Verdeel de tagliatelle over 4 diepe borden.
  11. Schep het stoofvlees erover en bestrooi met de rest van de gedroogde tomaten, kappertjes en kaas.
  12. Lekker met een witlofsalade.

Ingrediënten

  • 750 g runderriblappen
  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 vleestomaten
  • 10 zongedroogde tomaatjes
  • olijfolie
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • 4 el kappertjes
  • 300 g tagliatelle
  • 25 g geraspte parmezaanse kaas

Bereidingtijd

20 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.