Tartaar met gebakken aardappels en bonensla

Bereiding

  1. Kook de sperziebonen, sugarsnaps en tuinbonen 4-5 minuten.
  2. Giet ze af en spoel er koud water over.
  3. Meng de bonen en sugarsnaps met de radijs en de helft van de peterselie.
  4. Verhit de helft van de olie en bak hierin de zoete aardappelblokjes goudbruin.
  5. Meng de ingrediƫnten voor de dressing.
  6. Scheur de slabladeren iets kleiner en verdeel de bonensalade en dressing erover.
  7. Bestrooi de tartaartjes met zout en peper.
  8. Verhit de rest van de olie en bak hierin de tartaartjes circa 2 minuten per kant.
  9. Bestrooi de salade met de Parmezaanse kaas en serveer met de zoete aardappels en tartaar.

Ingrediënten

  • 250 g sperziebonen
  • 200 g sugarsnaps
  • 250 g diepvriestuinbonen
  • 1 bosje radijsjes, in plakjes
  • 1 bosje platte peterselie, fijngehakt
  • 3 eetl. arachideolie of
  • 3 eetl. olijfolie
  • 750 g zoete aardappels, geschild, in blokjes
  • 1 kropsla
  • 4 tartaartjes
  • 75 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt, voor de dressing
  • 3 eetl. mayonaise, voor de dressing
  • 2 eetl. melk of, voor de dressing
  • 2 eetl. zure room, voor de dressing
  • 1 citroen, sap, voor de dressing

Bereidingtijd

25 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.