Tarte Tatin met pistache

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200┬║C. Verhit de suiker in een koekenpan en laat op een lage stand zonder te roeren karamelliseren tot een goudbruine karamel.
  2. Roer vervolgens de boter, kaneel, vanillemerg en een snuf zout erdoor. Voeg de appelblokjes toe en bak 5 minuten mee.
  3. Snijd intussen elk plakje bladerdeeg in 4 vierkantjes. Verdeel de appel met de karamel over de holtes van de muffinvorm.
  4. Leg in elke holte een plakje deeg op het appelmengsel. Stop de randen goed in en prik met een vork voorzichtig gaatjes in het deeg.
  5. Bak de taartjes in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Neem de muffinvorm uit de oven en laat 10 minuten afkoelen.
  6. Keer op een snijplank, schep eventueel achtergebleven stukjes appel uit de vorm en leg op de taartjes. Serveer met wat zure room en bestrooi met de pistachenoten.

Ingrediënten

  • 100 g suiker
  • 40 g boter
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 vanillestokje, opengesneden, merg eruit
  • 4 zoete appels, in blokjes van ca. 2 cm
  • 3 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
  • 125 ml zure room
  • 50 g pistachenoten, grof gehakt

Benodigdheden

  • muffinvorm, ingevet

Bereidingtijd

30 minuten

  • 20 minuten oventijd

Moeilijkheidsgraad

Menugang

brunch, nagerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.