Tarte tatin met witlof

Bereiding

  1. Vet de aluminium schaaltjes in met roomboter.
  2. Karamelliseer de suiker lichtbruin.
  3. Zorg dat je er bij blijft staan, de suiker smelt vrij plotseling.
  4. Pas op dat het niet aanbrand.
  5. Blus hierna af met water.
  6. (Pas op voor spatten.) Zorg dat de karamel wel warm blijft en niet hard wordt.
  7. Schep de karamel in de ingevette schaaltjes.
  8. Snijd de onderkanten van de witlof, snijd ze in de lengte in dikke repen.Leg ze netjes naast elkaar in de siroop op de schaaltjes, rasp er een beetje nootmuskaat over en bestrooi met een klein beetje zout.
  9. Prik de bladerdeegplakjes in met een vork en leg ze over de witlof heen, zodat alles netjes bedekt is en er niet te veel over de rand hangt.
  10. Bak de tatins in een voorverwarmde oven van 160C in ca. 30, 40 minuten gaar.
  11. Zet de ovendeur op een kiertje, zodat er niet te veel vocht in de oven zit.
  12. Check de tatins op gaarheid.
  13. Als ze gaar zijn, omdraaien op een bordje.
  14. Pas wel op, want het is heet.
  15. Verwijder het schaaltje.
  16. Leg er wat blokjes ham en kaas op.
  17. Rasp er wat macadamianoot over, eventueel kun je er nog wat rauwe witlof in steken.
  18. Probeer zo warm mogelijk te serveren.

Ingrediënten

  • 8 stronkjes witlof
  • 50 ml water
  • 100 g suiker
  • 4 plakjes diepvriesbladerdeeg
  • 1 klontje roomboter
  • nootmuskaat
  • 20 g jongbelegen kaas, in blokjes
  • 20 g hamblokjes
  • macadamianoten, geroosterd

Benodigdheden

  • 4 aluminium bakjes

Bereidingtijd

50 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

voorgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.