Thaise kabeljauwburgers met gegrilde mango

Bereiding

  1. Steek de barbecue aan. Mix in een keukenmachine de kabeljauw met de knoflook, citroengras, limoenrasp, gember, sojasaus en bloem tot een grof mengsel. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Maak met vochtige handen 4 burgers van het vismengsel. Bestrijk de burgers met de zonnebloemolie en gril op de barbecue in circa 8 minuten rondom gaar en goudbruin.
  3. Gril tegelijkertijd de mangoparten tot er mooie grillstrepen ontstaan. Snijd de gegrilde mango in kleine blokjes, besprenkel met het limoensap en bestrooi met de koriander en een snufje zout.
  4. Serveer de mango bij de kabeljauwburgers op een hamburgerbroodje.

Ingrediënten

  • 400 g kabeljauwfilets
  • 1 teentje knoflook
  • eventueel 1 stengel citroengras, fijngesneden
  • 1 limoen, rasp en sap
  • 1 verse gember, geschild, geraspt, ca. 2 cm
  • 2 el sojasaus
  • 1 el bloem
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 mango, geschild, in parten
  • 1 handje koriander, fijngehakt
  • 4 hamburgerbroodjes

Benodigdheden

  • barbecue
  • keukenmachine

Bereidingtijd

20 minuten

Moeilijkheidsgraad

Menugang

lunch, bijgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.