Toastje met haring-venkelsalade

Bereiding

  1. Rooster de boterhammen en steek uit elke snee 4 vormpjes.
  2. Roer de kappertjes met het vocht door de olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  3. Schep om met de haring, de appel en de venkel.
  4. Verdeel de veldsla over de toastjes en schep de haring- salade erop.
  5. Roer de mierikswortel los met de mayonaise en schep een beetje op elk toastje.

Ingrediënten

  • 2 sneeën volkorenbrood
  • 2 eetl. kappertjes, grof gehakt
  • 3 eetl. olijfolie
  • 2 zoute haringen, in blokjes
  • 1 rode appel, in kleine blokjes
  • 1 venkelknol, in dunne plakken geschaafd
  • 40 g veldsla
  • 2 eetl. geraspte mierikswortel, potje
  • 1 eetl. mayonaise

Benodigdheden

  • hartvormige steker

Bereidingtijd

15 minuten

Aantal personen

8 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

klein gerecht

Voedingswaarden

Energie 110 Kcal
Vetten 8 g
waarvan verzadigd 1 g
Koolhydraten 6 g
Vezels 0 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.