Tosti met avocado en parmaham

Bereiding

  1. Besprenkel de boterhammen aan beide kanten met olijfolie.
  2. Halveer en haal de avocado’s uit de schil.
  3. Verwijder de pitten.
  4. Doe de avocado’s in een kom en strooi er wat peper, wat zout en 1 tl (gerookte) paprikapoeder over.
  5. Prak de avocado’s grof.
  6. Verdeel over 4 sneetjes brood.
  7. Leg de parmaham erop.
  8. Bedek met de andere sneetjes brood.
  9. Klem ze in de tosti-ijzers van de broodrooster en rooster ze bruin en krokant (of bak ze in een droge koekenpan).
  10. Wrijf de halve knoflook teen over de toast.
  11. Leg de toast op 4 borden en bestrooi met tuinkers.
  12. Serveertip: Je kunt er ook nog een gebakken ei op leggen.

Ingrediënten

  • 8 bruine boterhammen
  • 100 ml olijfolie
  • 3 kleine avocado's
  • peper en zout
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 100 g parmaham
  • 0,5 teentje knoflook
  • 1 bakje tuinkers

Bereidingtijd

20 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

lunch

Voedingswaarden

Energie 654 Kcal
Vetten 50 g
waarvan verzadigd 0 g
Koolhydraten 32 g
Vezels 0 g
Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: