Tosti walnoten groentespread

Omschrijving

Snijd de aubergine in blokjes van 1-2 cm en halveer de cherrytomaatjes. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de aubergine op middel-hoog vuur. Voeg na 2 minuten de cherrytomaatjes toe. Snijd een half teentje knoflook in plakjes en voeg toe. Bak nog 3 minuten bakken tot de aubergine een zachte structuur krijgt. Schep de inhoud van de pan samen met de walnoten in een kom en pureer met een staafmixer tot een spread. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de avocado in reepjes. Besmeer twee sneetjes volkorenbrood met de spread en beleg een van de sneetjes met een paar reepjes avocado en rucola. Gebruik het andere sneetje als deksel en bak de tosti in 3 minuten goudbruin en knapperig.
Tip: Gebruik spinazie in plaats van rucola. Beleg de tosti met extra groenten zoals paprika of courgette.

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 10 cherrytomaatjes
  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 25 g walnoten
  • 2 sneetjes volkorenbrood
  • ┬╝ avocado
  • handje rucola

Bereidingtijd

ca. 15 minuten

Aantal personen

1 persoon

Voedingswaarden

354;18;11;32

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.