Tuinbonen met schnitzelenvelopjes

Bereiding

  1. Kook de aardappelpartjes ca. 8 minuten in kokend water.
  2. Giet af.
  3. Kook ondertussen de tuinbonen ca. 5 minuten in kokend water.
  4. Giet af.
  5. Pel en snijd de knoflook fijn.
  6. Bewaar 8 grote salieblaadjes en snijd de rest in reepjes.
  7. Verdeel de schnitzels in 8 gelijke dunne plakjes.
  8. Bestrooi met peper, zout en paprika- poeder.
  9. Leg op elk schnitzeltje een plakje rauwe ham en klap dubbel.
  10. Zet vast met een cocktail- prikker.
  11. Verhit 4 el olie in een grote koeken-pan en bak hierin de schnitzelenvelopjes in ca. 15 minuten rondom goudbruin en gaar.
  12. Verhit de rest van de olie in een wok of andere koekenpan.
  13. Bak hierin de knoflook en de saliereepjes 3 minuten.
  14. Verhit tegelijkertijd een laagje olie in een wok of koekenpan en “frituur” hierin de blaadjes salie krokant.
  15. Laat de salieblaadjes op keukenpapier uitlekken en knap-perig worden.
  16. Meng in een warme pan (van de tuin-boontjes of aardappeltjes) de gekookte tuinboontjes met de aardappel-partjes en de gebakken salie-knoflookolie.
  17. Breng op smaak met wat peper en zout.
  18. Verdeel de tuinboontjesaard-appeltjes over 4 borden en leg de schnitzelenvelopjes (zonder prikker) ernaast.
  19. Leg op elke schnitzel 2 krokante salieblaadjes.

Ingrediënten

  • 700 g aardappelpartjes
  • 600 g tuinbonen
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 g salie
  • 400 g ongepaneerde schnitzels
  • paprikapoeder
  • 4 plakjes rauwe hammen
  • 8 el olijfolie

Bereidingtijd

30 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.