Tuinbonen met schnitzelenvelopjes

Omschrijving

Kook de aardappelpartjes ca. 8 minuten in kokend water. Giet af. Kook ondertussen de tuinbonen ca. 5 minuten in kokend water. Giet af. Pel en snijd de knoflook fijn. Bewaar 8 grote salieblaadjes en snijd de rest in reepjes. Verdeel de schnitzels in 8 gelijke dunne plakjes. Bestrooi met peper, zout en paprika- poeder. Leg op elk schnitzeltje een plakje rauwe ham en klap dubbel. Zet vast met een cocktail- prikker. Verhit 4 el olie in een grote koeken-pan en bak hierin de schnit-zelenvelopjes in ca. 15 minuten rondom goudbruin en gaar. Verhit de rest van de olie in een wok of andere koekenpan. Bak hierin de knoflook en de saliereepjes 3 minuten. Verhit tege-lijkertijd een laagje olie in een wok of koekenpan en “frituur” hierin de blaadjes salie krokant. Laat de salieblaadjes op keukenpapier uitlekken en knap-perig worden. Meng in een warme pan (van de tuin-boontjes of aardappeltjes) de gekookte tuinboontjes met de aardappel-partjes en de gebakken salie-knoflookolie. Breng op smaak met wat peper en zout. Verdeel de tuinboontjesaard-appeltjes over 4 borden en leg de schnitzelenvelopjes (zonder prikker) ernaast. Leg op elke schnitzel 2 krokante salieblaadjes.

Ingrediënten

  • 700 g voorgekookte aardappelpartjes
  • 600 g tuinbonen (vers of diepvries)
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 g verse salie
  • 400 g ongepaneerde schnitzels
  • paprikapoeder
  • 4 plakjes rauwe ham
  • 8 el olijfolie + extra

Bereidingtijd

ca. 30 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Voedingswaarden

354;22;11;24

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.