Tuinerwtjessalade met BBQ vis

Bereiding

  1. Snijd de aardappelen in blokjes.
  2. Schrap de worteltjes en snijd ze in stukjes of plakjes.
  3. Hak de peterselie fijn.
  4. Halveer de uitjes.
  5. Rasp de schil van de schoongeboende citroen en pers de vrucht uit.
  6. Kook de aardappelen en de worteltjes in een laagje water in ca. 20 minuten gaar.
  7. Kook de laatste 5 minuten de tuinerwtjes mee.
  8. Giet af, spoel koud en laat uitlekken.
  9. Meng de citroenschilletjes met wat (grof zee)zout en wat peper.
  10. Wrijf de filets rondom goed in met het citroenzout.
  11. Leg elke filet op een groot vel aluminiumfolie, besprenkel met wat olie en pak goed in.
  12. Leg de pakketjes op de hete barbecue of in een hete grillpan en laat in ca. 8 minuten gaar worden.
  13. Maak een dressing van de uitjes, de peterselie, de rest van de olie, wat citroensap en de mayonaise.
  14. Meng de dressing door de koude groenten en breng verder op smaak met wat citroensap, peper en zout.
  15. Leg de vispakketjes op 4 borden en schep er wat tuin-erwtjessalade naast.
  16. Open de pakketjes pas aan tafel.

Ingrediënten

  • 1 kg vastkokende aardappel
  • 6 bospenen
  • 30 g verse peterselie
  • 6 el Amsterdamse uien
  • 1 citroen
  • 1 pakje tuinerwten diepvries
  • 4 stevige visfilets
  • 3 el olijfolie
  • 2 el citroenmayonaise

Bereidingtijd

30 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 783 Kcal
Vetten 35 g
waarvan verzadigd 0 g
Koolhydraten 86 g
Vezels 0 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.