Uienstamppot met spekjes, spruitjes en ananas

Bereiding

  1. Kook de aardappels in 15-18 minuten gaar. Voeg de laatste 8 minuten van de kooktijd de spruitjes toe.
  2. Bak de spekblokjes circa 4 minuten in een droge, hete koekenpan. Voeg de uien toe en bak ze 10 minuten zachtjes mee.
  3. Verwarm intussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de aardappels en spruitjes af en stamp met de melk, zout en peper tot een grove puree.
  4. Giet de ananas af en vang het sap op. Schep de spekjes met de uien en de ananas door de stamppot.
  5. Voeg eventueel nog wat van het ananassap toe en serveer met de rookworst.

Tips

  • Vervang in dit recept de spruitjes door reepjes paprika en bak deze mee met de uien.

Ingrediënten

  • 750 g kruimige aardappels, geschild, in kleine stukjes
  • 400 g spruitjes, gehalveerd, panklaar
  • 125 g gerookte spekblokjes
  • 400 g rode uien, in dunne ringen
  • 1 rookworst
  • 100 ml melk
  • 1 blik ananas, in stukjes, op sap

Bereidingtijd

25 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.