Vanilletaart met mascarpone en frambozenvulling

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Smelt de boter. Klop met de basterdsuiker tot een crème en roer de eieren en het merg van 1 vanillestokje erdoor.
  2. Zeef de maizena, het bakmeel en bakpoeder boven het eimengsel en spatel door elkaar. Bekleed de vorm met bakpapier en giet het beslag erin. Bak de taart circa 30 minuten in de oven.
  3. Verlaag de oventemperatuur naar 160ºC en bak nog 15-20 minuten verder tot de taart lichtbruin is. Dek eventueel af met folie als de bovenkant te donker wordt. Snijd het gebak los van de rand, neem uit de vorm en laat afkoelen.
  4. Meng de mascarpone met de suiker en overige vanillemerg. Snijd de taartbodem horizontaal door. Bestrijk de snijkant van een helft met de helft van de frambozenjam en verdeel daarover de helft van de mascarpone. Leg de andere taarthelft erop.
  5. Bestrijk de bovenkant met de rest van de frambozenjam en verdeel daarover de rest van de mascarpone en eventueel wat frambozen.

Ingrediënten

  • 250 g boter
  • 250 g witte basterdsuiker
  • 4 eieren, losgeklopt
  • 2 vanillestokjes, opengesneden, merg eruit
  • 25 g maizena
  • 225 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 400 g mascarpone
  • 50 g suiker
  • 1 pot frambozenjam
  • eventueel 1 handje framboos, om te garneren

Benodigdheden

  • springvorm, 24 cm ø
  • bakpapier
  • aluminiumfolie

Bereidingtijd

30 minuten

  • 50 minuten oventijd

Aantal personen

10 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

nagerecht

Voedingswaarden

Energie 710 Kcal
Vetten 42 g
waarvan verzadigd 26 g
Koolhydraten 74 g
Vezels 2 g
Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: