Varkensfiletlapjes met ananas

Bereiding

  1. Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit 2 eetlepels olie en bak de varkensfiletlapjes aan beide kanten goudbruin.
  2. Voeg de knoflook en de bosui toe en bak deze even mee.
  3. Voeg sojasaus en citroensap toe en stoof zachtjes 10 minuten.
  4. Verwarm de grillpan. Bestrijk de ananasplakken met de rest van de olie en rooster ze 2-3 minuten per kant.
  5. Serveer ze bij het vlees met de saus en strooi er koriander over.

Ingrediënten

  • 500 g varkensfiletlapjes
  • 4 eetl. arachideolie of
  • 4 eetl. zonnebloemolie
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 2 lente-/bosuitjes, in ringetjes
  • 2 eetl. sojasaus of
  • 2 eetl. ketjap manis
  • 2 eetl. citroensap
  • 1 ananas, geschild, in plakken van 1 - 1.5 cm
  • 2 eetl. verse koriander, gehakt

Bereidingtijd

25 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.