Varkenshaas met gegrilde zoete aardappel en mangosalsa

Voorbereiding

Begin met de salsa. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng de mango met de peterselie, bosui, limoensap en een mespunt paprikapoeder. Bewaar deze salsa afgedekt in de koelkast.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de aardappels in plakken van circa 1,5 cm dik.
  2. Leg op de bakplaat en bestrijk met de helft van de olijfolie. Bestrooi met paprikapoeder en zout. Keer de plakken om en bestrijk en bestrooi ook deze kant met olie en paprikapoeder.
  3. Bak de aardappelplakken in de oven in circa 20 minuten gaar. Keer halverwege om.
  4. Snijd intussen de varkenshaasjes in plakken van circa 1,5 cm dik. Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de varkenshaas in circa 5 minuten gaar en licht rosé. Keer halverwege.
  5. Bestrooi de varkenshaas met zout en peper. Verdeel de veldsla over 4 borden.
  6. Leg op de veldsla om en om dakpansgewijs een plak varkenshaas en een plak aardappel. Schep wat van de mangosalsa erop.

Ingrediënten

  • 1 mango
  • enkele 4 takjes peterselie, fijngehakt
  • 1 lente-/bosui, in ringetjes
  • 1 el limoensap
  • 1 tl gerookt paprikapoeder of
  • 1 tl paprikapoeder
  • 4 zoete aardappels, geschild
  • 2 el olijfolie
  • 300 g varkenshaas
  • 4 el boter
  • 50 g veldsla

Benodigdheden

  • bakplaat met bakpapier

Bereidingtijd

40 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.