Vega pasta con polpette

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180ºC. Besprenkel de bloemkool met de olijfolie en rooster in de oven in circa 40 minuten gaar en goudbruin. Pureer de bloemkool met een staafmixer. Meng de puree met de kaas, broodkruim, eieren en een snuf nootmuskaat. Verhoog de oventemperatuur naar 210ºC. Vorm balletjes van het bloemkoolbeslag. Leg op de bakplaat en rooster in de oven in circa 40 minuten goudbruin.

Bereiding

  1. Kook de spaghetti beetgaar. Verwarm de room met de citroenrasp op een lage stand. Klop de boter beetje bij beetje erdoor.
  2. Voeg de spaghetti met een beetje kookvocht toe. Kook een paar minuten op een lage stand, tot de pasta de saus iets heeft opgenomen. Schep de spaghetti met saus op borden en leg de bloemkoolballetjes erop. Garneer met de basilicum en partjes citroen.

Tips

  • Sneller aan tafel? Gebruik dan voor deze pasta kant-en-klare vegaballetjes naar keuze.
  • Roer de balletjes niet door de saus, maar serveer ze pas op je bord.

Ingrediënten

  • 1 kleine bloemkool, ca. 600 g
  • 2 el olijfolie
  • 75 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 35 g broodkruim of
  • 35 g paneermeel
  • 2 eieren
  • nootmuskaat
  • 350 g spaghetti
  • 200 ml room
  • 1 citroen, rasp
  • 30 g boter
  • 0,5 bosje basilicum
  • 1 citroen, in parten

Benodigdheden

  • staafmixer
  • bakplaat met bakpapier

Bereidingtijd

30 minuten

  • 80 minuten oventijd

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 700 Kcal
Vetten 31 g
waarvan verzadigd 16 g
Koolhydraten 76 g
Vezels 6 g
Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: